Om mig‎ > ‎Kompositioner‎ > ‎

The ark - en klimatsmart föreställning

The Ark – en klimatsmart föreställning skrevs Våren 2010 tillsammans med 20 barn i en musikalgrupp i Arboga, samt pedagogerna AnnaCarin Gilheim och Karin Sigge-Dahlqvist. Ett mycket spännande arbetssätt.

Vi började med att barnen fick spåna om en handling och de ville resa med djur ut i rymden och det skulle handla om miljö. Utifrån deras stolpar skapade vi sen en ramberättelse samt 2 sångtexter. Resterande sångtexter samt dialogen gjorde vi tillsammans med barnen. Slutligen skrev jag melodier, som framfördes med piano, bas, trummor och en saxofon.

 

Så här presenterade vi musikalen:

Djuren har kallats till en miljökonferens för att rädda det som räddas kan av jordens miljö. Stämningen är på topp och många nya positiva resolutioner fattas av församlingen, bland annat ”Hindra inte solens sken, Luften måste vara ren” och ”Nu är bråttom, nu är tid att minska på koldioxid”. Men så händer det som inte får hända; en tyrann kommer in på scenen, tillfångatar presidenten och alla djuren och påbörjar byggandet av ett gigantiskt torn. Hur ska det nu gå? Vad kan alla djuren göra för att rädda sig?

 

 

 

 

Sånger:

Miljökonferensen                     Kör
Tyrannens sång                          Solo+kör
Tornbyggarvisan                         Solo+kör
Tyrannens sång 2                       Solo+kör
Raketfararsången                      Kör

Planetletarvisan                         Kör + solo
Jorddragar-rap                            Kör+solorap
Sorglig visa                                    Kör
Slutsången                                    Kör

Svårighetsgraden är ganska lätt för mellanstadiekör (10-13 år), En del av sångerna kan även riktigt små barn snabbt lära sig. Vi hade med sångare från 6 år och uppåt.  Dialogen är kvick och tacksam. Den är ju skriven av barnen själva!

Är du nyfiken på att höra mer om musikalen, eller få hjälp att göra en uppsättning? 

Hör av dig till mig, så kan du få manus, noter för kör och instrumentalister och tips för uppförandet. 

 Hanna@Drakengren.comComments